Miert kell a profi adotanacsadas - temon.hu

Miért kell a profi adótanácsadás?

A növekvő vállalkozások kihívásai, vagyis miért szükséges a profi adótanácsadás?

Vannak olyan helyzetek, amikor a növekedés új kihívásokat hoz és a jól bevált módszerek már nem elegendőek.
Zoltán kételyek között vergődött. Vállalkozása a közelmúltban látványos növekedést mutatott, és ez számos új kihívással járt együtt. “Komolyan, Péter, nem értem, miért lenne nekem szükségem egy külön adótanácsadásra is. Az eddigi könyvelőnkkel minden rendben ment eddig is.” – tette fel a kérdést barátjának, miközben az iroda üvegfalú tárgyalójában kávézgattak.
Péter, aki közgazdász volt és évek óta a pénzügyi területen dolgozott, visszafogottan mosolygott. “Nem kérdőjeleztem meg a könyvelőtök képességeit, Zoli. De ahogyan nő a cég, az adózással kapcsolatos kérdések is bonyolultabbá válnak. Az általad említett iroda jó a könyvelésben, de adótanácsadással nem foglalkoznak.”
Zoltán felhúzta a szemöldökét, és mélyen a kávéjába nézett. A beszélgetés itt megszakadt, de a kérdések továbbra is ott motoszkáltak a fejében.

Az adótanácsadás előnyei

– De hát én azt hittem, hogy ha van könyvelőm, az megoldja. – szólalt meg Zoltán keserű hangon.
– A könyvelők nagyszerűek, és fontosak a vállalkozás mindennapi működésében. Ez igaz a te könyvelődre is. Azonban az adótanácsadás sokkal mélyebbre megy. Megvizsgálja az összes lehetséges adózási formát, optimalizálja a költségeket, és segít a növekedési stratégiádban. A jogszabályi változásokat is figyelemmel kíséri, hogy mindig naprakész lehess.
– Tehát azt mondod, hogy az adótanácsadás segíthet megtakarítani a pénzemet és növelni a profitot?
– Pontosan! Egy jó adótanácsadó átlátja az összes lehetséges adócsapdát és lehetőséget, így nemcsak spórolást érhetsz el, hanem elkerülheted a későbbi komolyabb problémákat is. Emellett tanácsot adhat új piacokra lépés vagy beruházások esetén is.

De hogyan válasszam ki a megfelelőt?

– Értem, de hogyan találhatok megfelelő szakembert? – kérdezte barátját Zoltán.
– Javaslom, hogy keress olyan adótanácsadót, aki tapasztalt a te iparágadban, és aki a céged méretéhez és igényeihez illik. Egy jó tanácsadó aranyat ér, és hosszú távú együttműködésben gondolkodik.
– Köszönöm, Péter. Elgondolkodom azon, hogy adótanácsadást vegyek igénybe.
– Biztos vagyok benne, hogy nem fogod megbánni. Egy gyorsan növekvő vállalkozás, mint a tiéd, csak profitálhat egy profi adótanácsadásból. Egyébként is, a vállalkozás növekedésekor az adózás egyre összetettebb kérdéssé válik. Jobb felkészülni rá időben. Sőt, én ajánlani is tudok neked egyet, hogy ne keresgélj. Ismerem őket, profik. A TEM-on Könyvelő Iroda. Itt a számuk, hivatkozz rám!